+47 40 40 03 06 post@innow.no

Informasjonssikkerhet og datainnbrudd

feb 28, 2020 | Podcast

Hvilke farer står vi ovenfor i vår digitale verden? Utsetter vi oss selv for datainnbrudd? Tema for vår kommende podcast er informasjonssikkerhet med fokus på datainnbrudd og hvordan dette kan påvirke norsk næring.

Hør episoden her

Når flere systemer blir avhengige av hverandre, kan disse avhengighetene skape hull. En fallgruve kan være at man stoler litt for mye på et system, et system som de «rette» folkene kan snike seg forbi gjennom en eller annen kryptering.

En viktig sikkerhetsmoral er å kontinuerlige oppdatere PC’, applikasjoner og ulike systemer. Sikkerhetsoppdateringer kommer av en grunn, og å unngå å følge disse kan være fatalt.  Av denne grunnen er sikkerhetskultur veldig viktig. Rutiner og retningslinjer for IT-sikkerhet er enkle og fine verktøy som man kan og bør innføre i sin bedrift.

Jo mer vi handler med andre bedrifter, parter og nasjoner jo flere flater kan angripes, og jo flere muligheter er det for å bli angrepet. Kina og Russland har en god stund fokusert på cyberkrigføring og har dermed et godt utgangspunkt i forhold til andre nasjoner. De kan for eksempel samle informasjon om det norske strømnettet for å finne ut av hvordan de kan slå ut systemet hvis det skulle vise seg fordelaktig for dem i fremtiden.

Har du kontroll på dine IT-systemer? Har du en kultur rundt IT-sikkerhet? Er du forberedt på å forsvare deg mot IT-angrep? Dersom du har lite kunnskap om IT-sikkerhet og vil få en kjapp oversikt over hva det innebærer bør du få med deg podcastepisoden vår angående temaet som kommer på søndag.